Här kan du se några av de jobb Kontoret kommunikation hjälpt kunder med den senaste tiden. 

Redaktör för Livet värt att leva

När Svenska kyrkan i Karlstads stift skulle arrangera sina återkommande temadagar Livet värt att leva blev det i år som inspelade talkshows. Peter Pasalic Östborg var med i redaktionsarbetet som redaktör, och som pressansvarig. Det blev tre program med gäster som Sanna Lundell, Karin Pettersson, Irena Pozar, Anna Ardin, Olof Wretling och många fler. Du kan se alla program på Svenska kyrkans webb. Programmen publicerades även på VF.se och NWT.se.

Bild från inspelningen av Livet värt att leva 2021. Med biskop Sören Dalevi, Olof Wretling, Stella Broos och programledaren Jakob Rubenson.

Press och PR kring lansering av Barnens bästa bibel

Under hösten släppte Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson Barnens bästa bibel på Speja förlag. Peter Pasalic Östborg stöttar Karlstads stift i arbetet med press och PR inför och under lansering. Boken släpptes i november, och har bland annat uppmärksammats i tidningen Vi, SVT Kulturnyheterna, Kulturnytt i P1, P3 Nyheter, Malou efter tio, Klubben på P3, Expressen kultur, DN Kultur, Lilla aktuellt, Lantzkampen i P1 och många fler. Biskop Sören har också varit med som gäst i poddar som Allt du velat veta med Fritte Fritzson och Historia nu.

Barnens bästa bibel har utnämnts till ”årets julklapp” på flera kultursidor och i januari utnämnde DN den till en av de fem bästa barnböckerna just nu. Den första upplagan av boken sålde slut redan innan jul (en ny upplaga kom ut i januari). Så väl skolor och församlingar som privatpersoner har tagit emot boken fantastiskt väl.

DN:s recensent Lotta Olsson beskriver boken så här: ”Barnens bästa bibel är nog den bästa grundbok i kristendom jag har stött på. Här finns inte bara de stora berättelserna, utan även en rad viktiga psalmer, böner, och tio Guds bud i lättbegriplig version. Det är en allåldersbok, lämplig för alla som vill veta vad den kristna kulturen grundar sig på.”

Bokashipodden

Bokashi.se ville ha hjälp att starta en podd där de kan berätta om bokashi utifrån många olika perspektiv. Allt från odlingsglädjen och själva processen till klimatpåverkan och bristen på matjord. Nu har de startat Bokashipodden, och har bland annat haft gäster som Sara Bäckmo och Stefan Sundström.

Peter Pasalic Östborg har hjälpt dem att spåna kring programupplägg och ämnen och stått för inspelning och klippning. De har också fått rådgivning och stöttning vid publicering och lansering. Nu får de stöd för att lära sig tekniken. Målet är att de efter tio avsnitt ska vara mer självgående och själva kunna producera sin podd framöver.